Aanleg

Het aanleggen van beplantingen met bamboes en siergrassen vraagt specifieke vakkennis. Als u dit wilt uitbesteden kunnen wij zorg dragen voor een vakkundige voorbereiding, aanplant en afwerking. Wij houden rekening met de plantafstand en aanplant-dichtheid op basis van het gewenste resultaat zodat er niet onnodig teveel planten worden gebruikt die elkaar op den duur in de weg zitten.

Veel voorkomende werkzaamheden zijn:

bamboehagen: het vakkundig plaatsen van bamboe-wortelbegrenzerfolie voorkomt problemen met de ongewenste verspreiding van wortels. We zorgen voor de juiste grondsamenstelling, leveren en planten de bamboes in, zorgen voor startbemesting en werken het geheel af met, desgewenst, automatische beregening / druppelbevloeiing. Sfeerverlichting met richtspots kan soms een extra dimensie aan de bamboehaag in de tuin geven.

Gemengde borders en plantvakken waarin bamboes en siergrassen gebruikt worden, al dan niet in combinatie met andere planten.

Regelmatig krijg ik de vraag over een bestaande bamboeaanplant met een woekerende soort uit de hand is gelopen. In dit geval kunnen we beoordelen of renovatie en wortelsanering een oplossing is. We kunnen de woekerende bamboewortels dan alsnog begrenzen achter een duurzaam wortelwerend bamboescherm van HDPE-folie.

 

Wortelbegrenzing bamboe. Voor het begrenzen van woekerende bamboes kiezen we voor de meest duurzame oplossing met een zwaardere kwaliteit bamboefolie dan regulier wordt aangeboden. We werken uitsluitend met gegalvaniseerd stalen verbindingssets van 2 x 5mm dik met bout/moerverbindingen. Waar zich worteldruk in de bovenrand kan opbouwen plaatsen we een omsluitende rand langs de wortelbegrenzer (staal, hardhout, steen of kunststof).

Door jaarlijks de randen te controleren wordt de wortelgroei verder veiliggesteld.